Hallo, mijn naam is Jan Peeters.

Mijn activiteiten (alleen of in samenwerking met collega’s) zijn ondergebracht in Latíhan, Coaching Training Therapie.

Eenieder heeft wel eens nare, akelige dingen meegemaakt welke teveel waren. Het kwam te snel of te plotseling, geheel onverwacht, of het was gewoon veel teveel. Het was toen niet mogelijk om er op een goede manier mee om te gaan, om er op een adequate manier op te kunnen reageren. Soms ook gebeurde dit vaker en/of langdurig. De draaglast overschreed de draagkracht. De weerbaarheid was onvoldoende. Dat hoort bij het leven.

Helaas zijn er veel mensen die er nog steeds last van hebben. Terwijl het mogelijk ‘al zo lang geleden is’.
Er is weinig tot geen veerkracht meer. De bandbreedte om, datgene wat op je af komt aan te gaan en te verwerken, is te smal geworden. En de emmer, jouw emmer, begint meer en meer over te stromen.
Biologisch gezien ga je gebukt onder trauma. … Lees meer …

 

Uit wetenschappenlijk onderzoek blijkt dat de stress voortkomend uit 'normale' dagelijkse dingen ook teveel kan zijn. Als deze niet lichamelijk wordt ontladen werkt deze op den duur ook traumatisch uit. De effecten biologisch zijn hetzelfde als bij post traumatische stress. En er komt dagelijks veel op ons en onze kinderen af. Op straat, via de media en nu weer de angst voor Corona.

 

De gevolgen van negatieve ervaringen die traumatisch uitwerken kunnen bijvoorbeeld zijn:

 

(continue) Angst, bang zijn Hoofdpijn, Migraine  Hypergevoelig
Gevoel van hulpeloosheid Fysieke pijn (chronisch)  Niets voelen
Onzeker, gebrek aan zelfvertrouwen Hartproblemen  Woede(uitbarstingen), kort lontje
Psychosomatische problemen Ademhalingsproblemen  Depressie
Sociaal isolement Spierkrampen  Paniekaanvallen
Eenzaamheid Slaapproblemen  Huilbuien
Voortdurende irritatie, boosheid Extreme gevoeligheid voor licht en geluid  Beven, trillen
Dissociatie Uitputting  Psychiatrische diagnoses
Gedesoriënteerd Herhaald uitstelgedrag  Terugtrekken

Niet meer bekwaam om mee te doen op school of in werk

Bindingsangst

Verlatingsangst

 Ziekteverschijnselen welke niet enkelvoudig te duiden zijn 

Ook ik heb er natuurlijk mee te maken (gehad): moeizame geboorte (3 dagen), verlies van banen en relaties, mijn kinderen een tijd niet gezien, chronische uitputting, chronische nek- en schouderklachten. Wat mij hierbij in belangrijke mate heeft geholpen is gaan inzien dat ook ik in dit alles een rol speelde. Ik nam het besluit er verantwoording voor te nemen en uit de slachtofferrol te stappen.

Ik heb beetje bij beetje voor mezelf oplossing (en opluchting) gevonden. Mijn leven is weer lichter. Ik heb opnieuw contact met de onschuld van binnen, zoals een kind dat kan hebben. Heb plezier en mag dat delen met lieve dochters en kleinkinderen. En heb door dit proces een doel in mijn leven gevonden. Helder gekregen wat ik het liefste doe, waar ik talent voor heb, wat mijn bestaan zin geeft.

 

Herkenbaar? Mogelijk zelfs al veel energie en tijd er ingestoken om je ervan te bevrijden. Naar therapeuten geweest, regulier en alternatief, maar nog steeds geen oplossing?

Mijn expertise ligt in jou te helpen en te trainen in het loslaten en helen van datgene wat voor jou traumatisch was en nog steeds is. Zodat je leven eindelijk weerspiegelt waarnaar je steeds verlangt en waar je ook recht op hebt. Het is je gegund (weer) meer levensvreugde te ervaren.

Door mijn sterk invoelend en empatisch vermogen, de vele professionele opleidingen (met name in traumaverwerking), als ook veel spiritueel energetisch ‘werk’, kan ik je begeleiden in stapje voor stapje meer verbinden met jezelf. Je komt meer in je kracht en beter in je vel te zitten. Je eigen grenzen worden duidelijker, je ervaart meer ontspanning en rust.

Als jij gemotiveerd bent in het loslaten en helen van datgene wat voor jou traumatisch was en nog steeds is, doe ik mijn uiterste best jou daarbij te helpen.