U wordt er nadrukkelijk op gewezen dat Coaching Training Therapie vanuit Latihan en gegeven door Jan Peeters een bezoek aan een arts voor medische diagnostiek en behandeling niet kan vervangen. Het vinden van adequaat medisch advies en medische zorg zie ik als uw eigen verantwoordelijkheid. Voor het verwaarlozen en negeren van lichamelijke symptomen en het uitstellen of afzien van behandeling kan ik op geen enkele wijze verantwoordelijkheid nemen.

Wel zal ik in mijn begeleiding mijn uiterste best doen om u in uw proces zo professioneel en zo menselijk mogelijk bij te staan. In die zin hoeft u het niet alleen te doen.

Resource Therapie is een trauma geïnformeerde empowerment psychotherapie, gebaseerd op het inzicht dat de persoonlijkheid is samengesteld uit delen. Het deel dat een probleem vormt in de therapie is zelden het deel dat moet worden veranderd. Het deel dat het probleem presenteert klaagt over een ander persoonlijkheidsdeel. De Resource Therapeut brengt het deel van de persoonlijkheid dat verandering nodig heeft in het bewustzijn, zodat er direct mee gewerkt kan worden. Dit maakt een snellere, diepere en langduriger verandering mogelijk.

Resource Therapy werd ontwikkeld door professor Gordon Emmerson als een klinische ontwikkeling van zijn kennis van Ego State Therapy, cognitieve psychologie, hypnose en ervaring van cliënten.

Aan Resource Therapy ligt een persoonlijkheidstheorie ten grondslag. De volgende termen zijn de kern van die theorie:


Resource Deel: een persoonlijkheidsdeel
Bewuste Deel: Slechts één Resource Deel mag het bewustzijn op elk moment bezetten.
Oppervlakte delen: Andere delen die observeren en in wisselwerking staan met het Bewuste Deel. Deze delen zullen herinnering hebben aan wat er gebeurde toen ze aan de oppervlakte waren. Het Bewuste Deel is in staat om hun suggesties of klachten te horen.
Onderliggende delen: Onderbewuste delen die losstaan (gedissocieerd zijn) van het bewustzijn. Ze zullen zich niet herinneren wat er gebeurde toen ze onderliggend waren.
Als een Resource Deel zich naar het Bewuste verplaatst vanuit een onderliggende positie zal de persoon zich niet herinneren wat er net gebeurde. Soms herkennen cliënten dit tijdens het rijden of tijdens het lezen. Een persoon die lijdt aan Dissociatieve Identiteitsstoornis zal dit vaak opmerken.
Delen wisselen regelmatig van positie vanuit de Bewuste, Oppervlakte- en Onderliggende posities.

 

De delen die tesamen de persoonlijkheid vormen zijn voornamenlijk ontstaan in de eerste jaren van ons leven. Ieder ontstaan deel heeft zijn eigen neuraal netwerk en zijn eigen fysiologische kenmerken, en daarmee ook eigen gedragingen. Evolutionair gezien ontwikkelt een deel zich als het leven bedreigd wordt (al of niet feitelijk). Biologisch gezien gaat het om overleven.

Ieder deel heeft daarvoor zo zijn/haar kwaliteiten en is daarmee een hulpbron voor ons als organisme. Vandaar de term: Resource Deel.

 

Klachtenprocedure

 

Hallo, mijn naam is Jan Peeters.

Mijn activiteiten (alleen of in samenwerking met collega’s) zijn ondergebracht in Latíhan, Coaching Training Therapie.

Eenieder heeft wel eens nare, akelige dingen meegemaakt welke teveel waren. Het kwam te snel of te plotseling, geheel onverwacht, of het was gewoon veel teveel. Het was toen niet mogelijk om er op een goede manier mee om te gaan, om er op een adequate manier op te kunnen reageren. Soms ook gebeurde dit vaker en/of langdurig. De draaglast overschreed de draagkracht. De weerbaarheid was onvoldoende. Dat hoort bij het leven.

Helaas zijn er veel mensen die er nog steeds last van hebben. Terwijl het mogelijk ‘al zo lang geleden is’.
Er is weinig tot geen veerkracht meer. De bandbreedte om, datgene wat op je af komt aan te gaan en te verwerken, is te smal geworden. En de emmer, jouw emmer, begint meer en meer over te stromen.
Biologisch gezien ga je gebukt onder trauma. … Lees meer …

 

Uit wetenschappenlijk onderzoek blijkt dat de stress voortkomend uit 'normale' dagelijkse dingen ook teveel kan zijn. Als deze niet lichamelijk wordt ontladen werkt deze op den duur ook traumatisch uit. De effecten biologisch zijn hetzelfde als bij post traumatische stress. En er komt dagelijks veel op ons en onze kinderen af. Op straat, via de media en nu weer de angst voor Corona.

 

De gevolgen van negatieve ervaringen die traumatisch uitwerken kunnen bijvoorbeeld zijn:

 

(continue) Angst, bang zijn Hoofdpijn, Migraine  Hypergevoelig
Gevoel van hulpeloosheid Fysieke pijn (chronisch)  Niets voelen
Onzeker, gebrek aan zelfvertrouwen Hartproblemen  Woede(uitbarstingen), kort lontje
Psychosomatische problemen Ademhalingsproblemen  Depressie
Sociaal isolement Spierkrampen  Paniekaanvallen
Eenzaamheid Slaapproblemen  Huilbuien
Voortdurende irritatie, boosheid Extreme gevoeligheid voor licht en geluid  Beven, trillen
Dissociatie Uitputting  Psychiatrische diagnoses
Gedesoriënteerd Herhaald uitstelgedrag  Terugtrekken

Niet meer bekwaam om mee te doen op school of in werk

Bindingsangst

Verlatingsangst

 Ziekteverschijnselen welke niet enkelvoudig te duiden zijn 

Ook ik heb er natuurlijk mee te maken (gehad): moeizame geboorte (3 dagen), verlies van banen en relaties, mijn kinderen een tijd niet gezien, chronische uitputting, chronische nek- en schouderklachten. Wat mij hierbij in belangrijke mate heeft geholpen is gaan inzien dat ook ik in dit alles een rol speelde. Ik nam het besluit er verantwoording voor te nemen en uit de slachtofferrol te stappen.

Ik heb beetje bij beetje voor mezelf oplossing (en opluchting) gevonden. Mijn leven is weer lichter. Ik heb opnieuw contact met de onschuld van binnen, zoals een kind dat kan hebben. Heb plezier en mag dat delen met lieve dochters en kleinkinderen. En heb door dit proces een doel in mijn leven gevonden. Helder gekregen wat ik het liefste doe, waar ik talent voor heb, wat mijn bestaan zin geeft.

 

Herkenbaar? Mogelijk zelfs al veel energie en tijd er ingestoken om je ervan te bevrijden. Naar therapeuten geweest, regulier en alternatief, maar nog steeds geen oplossing?

Mijn expertise ligt in jou te helpen en te trainen in het loslaten en helen van datgene wat voor jou traumatisch was en nog steeds is. Zodat je leven eindelijk weerspiegelt waarnaar je steeds verlangt en waar je ook recht op hebt. Het is je gegund (weer) meer levensvreugde te ervaren.

Door mijn sterk invoelend en empatisch vermogen, de vele professionele opleidingen (met name in traumaverwerking), als ook veel spiritueel energetisch ‘werk’, kan ik je begeleiden in stapje voor stapje meer verbinden met jezelf. Je komt meer in je kracht en beter in je vel te zitten. Je eigen grenzen worden duidelijker, je ervaart meer ontspanning en rust.

Als jij gemotiveerd bent in het loslaten en helen van datgene wat voor jou traumatisch was en nog steeds is, doe ik mijn uiterste best jou daarbij te helpen.

Latíhan Privacybeleid

Latíhan respecteert en beschermt de privacy van de bezoekers van onze website. Specifiek te identificeren informatie over uzelf wordt nooit ter beschikking gesteld aan derden, behalve als dit noodzakelijk zou zijn vanwege een geldig officieel proces, bijv. op bevel van een gerechtelijke macht.

Spelregels

 1. Latíhan verzamelt geen persoonlijk identificeerbaar informatie over u (zoals uw naam, e-mail adres, etc.) tijdens uw bezoek aan onze website, tenzij u die informatie uitdrukkelijk en bewust aan ons verstrekt, bijv. door:
  • Een e-mail aan ons - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - te versturen;
  • Te bellen met ons kantoor - +31 (0)73 - 5493222 of +31 (0)6 - 16491264;
  • Onze contactformulier te verzenden;
  • In te loggen als lid van onze website met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Wij noteren en bewaren bezoekinformatie zoals tijdstip, browsertype, browsertaal en IP adres van alle bezoekers.
 3. Genoemde bezoekinformatie wordt uitsluitend gebruikt voor administratieve- en siteontwikkelingsdoeleinden - bijv. statistiek totaal bezoekers, meest bezochte pagina's, binnenkomende links, zoektermen gebruikt om ons te vinden, etc.
 4. Heeft u vragen over onze privacybeleid?
  E-mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zullen ons best doen, binnen redelijke grenzen uiteraard, om uw vragen naar tevredenheid op te lossen.