Ga naar pagina inhoud

Een psychosomatische geneeskunst ontwikkelt door Agnes van Enkhuizen die in ruim 30 jaar duizenden mensen de weg gewezen heeft van ziekte naar gezondheid.

Basisvisie:

Als lichamelijk mens staan we in dienst van de verdere ontwikkeling van onze ziel. Onze ziel reist door vele levens. In ieder leven, ook dit leven, kiest de ziel vóór haar indalen in ons lichaam welk thema, welke les, ze wenst te ervaren. Deze gewenste ervaring draagt bij tot een verder evolueren van haarzelf en van het grote geheel waar zij een onderdeel van is.

Uitgangspunt van het werkmodel:

Neuropsyrurgie maakt gebruik van de wetenschap dat het leven en de omstandigheden die je krijgt, uitdagingen zijn om jezelf te leren kennen en te ontwikkelen. Dit leerproces kan je verder brengen in je bewustzijn over het leven en je ontwikkeling als mens.

Doel:

  1. Inzicht krijgen in levensles (gewenste leerervaring van je ziel) en in gedrag dat dit ondersteunt.
    Als we onze dingen doen, gedrag hebben dat ten dienste van onze ziel staat, dan zijn we gezond. Gedrag dat niet in lijn is met de zielsbestemming levert spanning, stress, op wat ons geleidend systeem kan blokkeren. Als we niet ‘bij sturen’ leidt dit tot ziekte.
  2. Transformeren van ziekmakend, onnatuurlijk gedrag.
  3. Deblokkeren van autonome zenuwstelsel, met name de parasympathicus, door middel van een zeer specifieke lichamelijke behandeling: de resetting. Deze helpt je dichter bij je gevoel en ziel te blijven en daardoor gezonder en onafhankelijker te zijn.

Miljoenen jaren van evolutie hebben ervaringen en wijsheid opgeleverd die ingesafed zijn in onze hersenstam, het reptielenbrein. Door ons hier op af te stemmen voelen we wat we dienen te doen of te laten, weten we wat ons voed en ondersteunt ten behoeve van de te leren les in dit leven.

Onze hersenen en zenuwstelsel zijn de verbinding tussen onze ziel, ons bewustzijn en ons lichaam. Met name het autonome zenuwstelsel, wat geregeerd word door ons reptielenbrein, speelt hierin een voorname rol.

Ons zenuwstelsel heeft de mogelijkheid om negatieve energieën te ontladen en af te voeren naar de aarde. Om dit te kunnen dienen lichaam en ziel goed verbonden met elkaar te zijn en moet het autonome zenuwstelsel goed zijn werk doen.

KvK: 17229662

Tel.:+31 (0)73 - 5493222

Gsm.: +31 (0)6 - 16491264

Particulieren

Organisaties

Kalender (Aktiviteiten)