Ga naar pagina inhoud

Wanneer men voor langere tijd emotionele en/of psychische klachten heeft, komen die uiteindelijk via het lichaam tot uiting. Dit kan resulteren in lichamelijke klachten, zoals een gevoel van stress, (chronische) pijn, burnout, slaapstoornis, gewichtsproblemen, seksuele problemen, enzovoort.

Alle psychotherapieën die de psychologische betekenis van het lichaam centraal stellen worden lichaamsgerichte therapie genoemd. Hierbij kun je je bewust gaan worden van de psychologische betekenis van het lichaam. Het lichaam als onlosmakelijk verbonden met de geest. Zo ontstaat er een groter inzicht in de wisselwerking tussen beide.

Uiteraard heb ik ook zelf verschillende therapieën gevolgd, zowel regulier als alternatief. Over problemen praten en gedrag uitsluitende of gedrag stimulerende technieken aangereikt krijgen was inzichtgevend, maar het loste vaak weinig op. Ik leerde dat ervaringsgerichte therapie mij stap voor stap verder bracht.

In lichaamsgerichte therapie staat wat je lichamelijk ervaart centraal. Als je een probleem hebt, wat ervaar je daarbij dan in je lichaam? In je lichaam (celgeheugen) is alles opgeslagen.
Bovendien weet ons lichaam perfect wat het wel en niet nodig heeft.
Vanuit de ervaring kan vervolgens een link gelegd worden naar cognitie (ons denken) en gedrag. Zo volgt overzicht en inzicht uit het lichamelijke gevoelservaren.

Ik ben o.a. gecertificeerd Neohypnotherapeut.

Neohypnotherapie is een holistische therapie, gericht op bewustwording en heling van onverwerkte jeugdervaringen en familieverstrikkingen die ons leven inperken en bepalen.
Lees hier verder voor meer informatie over neohypnotherapie.

KvK: 17229662

Tel.:+31 (0)73 - 5493222

Gsm.: +31 (0)6 - 16491264

Particulieren

Organisaties

Kalender (Aktiviteiten)