Ga naar pagina inhoud

Opstellingen als methode wordt ook gebruikt om inzicht te verkrijgen in onbewuste ziektevormende en ziekte-instandhoudende patronen.

Ziekte is immers een verstoring van onze homeostase en daarmee van onze gezondheid. We kunnen ziekte vanuit holistisch perspectief ook zien als boodschap en dan heeft het een signaal- en 'betekenis geven'- functie.

Een verruimde kijk op ziekte kan leiden tot (meer) begrip voor de eigen situatie of voor het ziekteproces van de ander. Dit geeft meer rust. Dit is een teken dat de twee takken van het autonome zenuwstelsel, de sympathicus en de parasympathicus, een meer gezonde werking hebben. Dus minder stress (adrenaline) en meer een loslaten van spanningen. De veerkracht van het zenuwstelsel neemt toe; een betere verhouding van draaglast en draagkracht.

De praktijk leert ons dat hierdoor ook het zelfherstellend vermogen wordt aangesproken. We zijn in staat meer te reguleren en meer te integreren dan ervoor. Daardoor zijn verbeteringen mogelijk in een ziekteproces en kan er zelfs herstel optreden.

Er zijn vele gezichtspunten van waaruit GezondheidsOpstellingen worden gebruikt. Met allerlei benamingen, onder andere:

KvK: 17229662

Tel.:+31 (0)73 - 5493222

Gsm.: +31 (0)6 - 16491264

Particulieren

Organisaties

Kalender (Aktiviteiten)