Ga naar pagina inhoud

OrganisatieOpstelling geeft inzicht in de dynamieken van uw organisatie (of een deel van) die werkzaam zijn 'op de achtergrond' en/of onder 'hetgeen wat direkt zichtbaar is'.

Soms hebben we er weet van, vaak ook zijn ze ons onbewust.
Het zijn echter deze dynamieken die bepalen of (en in hoeverre):

Hoe werkt het?

Een Organisatieopstelling maakt gebruik van onze beide hersenhelften. De linker waaraan ons rationele en analytische vermogen ontspringt, en de rechter waarmee we beeldend en creatief zijn en het grotere geheel kunnen zien.

Door de wijze waarop een Organisatieopstelling onze hersenhelften aanspreekt, blijkt 1 en 1 heel natuurlijk 3 te zijn: we zien en voelen vanuit een hoger niveau. Wat speelt er in de organisatie? Wat is werkelijk concreet?

En daarmee ontvouwt zich als vanzelf de oplossing, simpelweg doordat we dan vrij zijn van de eerder beperkende verstorende dynamieken.

Het 'outside the box' denken wordt steeds meer een veel gevraagde eigenschap in organisaties.

Praktijk Ervaring

Dankzij inmiddels wereldwijd opgedane ervaringen in dit relatief nog jonge vakgebied, weten we dat:

Een Systemische Kijk

Met een Organisatieopstelling kijken we naar en krijgen voeling met het systemische innerlijk van de organisatie. We kijken net iets verder dan de op gebruikelijke 'recht toe recht aan' manier. Hetgeen leidt tot systemisch denken en handelen.

Als het ware krijgen we weet van de hardware en de software welke op de achtergrond de organisatie en haar leden in staat stelt haar werk te doen (of niet).
Als deze helder en eenduidig werkt, hebben we vertrouwen in het bereiken van ons doel en zal de structuur van de organisatie het bereiken van dit doel ondersteunen.

We hebben voeling met hoe de organisatie als systeem in elkaar zit, welke plek eenieder daarin bezet, de binding van de leden onderling en met het geheel, en of er balans is in geven en nemen.

Dit maakt ons meer ervaren in systemisch denken en handelen.
In wat we denken en doen of laten, zien we zowel de organisatie en haar doelstellingen en belangen, als de mensen van de organisatie, en het geheel van beide. Een win-win-situatie voor alle partijen.

KvK: 17229662

Tel.:+31 (0)73 - 5493222

Gsm.: +31 (0)6 - 16491264

Organisaties

Particulieren

Kalender (Aktiviteiten)